dijous, 25 de juliol del 2013

barri de La Ribera

M'agrada molt el barri de La Ribera . Es la Barcelona dels primers temps , carrers estrets , irregulars , arquitectura del poble, urbanisme càlid..
En un dels carrers gremials , els dels Mirallers , vaig fer una aquarel.la , que l'entregaré a la Teresa Jordà per el llibre que està composan. Quan vaig començar a dibuixar , un paleta magrebí que treballava a prop meu em va preguntar si dibuixava una escala !.. en explicar-l'hi que volia pintar el carrer , va quedar una mica estorat i va contestar "hay que tener mucha cabeza para pintar la calle ". Feia pauses en l'obra per venir a observar la pintura .. I quan la vaig acabar, em va omplir d'orgull  que es tragués el mòbil i fes varies fotos a la pintura !

En dibuixar al carrer De Grunyi, un altra anècdota: Un turista d'aspecte indú , em va preguntar molt educadament ., si em podia fer una foto . Naturalment  vaig contestar que si. La va fer i marxar . Passats uns cinc minuts , va tornar , i molt discretament , em va deixar una moneda de dos euros als peus ! Pintura al carrer !!

13 comentaris:

  1. Aleix; que fiel eres a ese estilo tan particular que te individualiza! Te felicito realmente !. Enhorabuena

    ResponElimina
  2. la ribera, un barri de molta història que saps captar molt bé, els dos primers em transmeten vibracions d'allò que fa molts anys era aquest indret tan especial, el tercer amb notes de color és més contemporani
    molt bé aleix, amunt!

    ResponElimina
  3. Aquests carrerons del barri de la Ribera no hi dubta que els domines. Et felicito, Aleix. Una abraçada

    ResponElimina
  4. Aleix, me gusta mucho el tema y el resultado final que has conseguido de la calle Grunyi.
    Te felicito!

    ResponElimina
  5. Molt bona la aquarel.la Aleix, esta feta amb molta energía i ha quedat collonuda !!

    ResponElimina
  6. Aleix hay que ver como te gusta este barrio y lo bien que lo plasma te felicito muy buenas un abrazo.

    ResponElimina
  7. moltes gracies amics per els comentaris . Realment , com en tants altres àmbits de la vida , quan fas les coses a gust , es nota !

    ResponElimina
  8. Aleix, dotes als teus dibuixos / aquarelea d'un encant fregant el "misteri", que les fa molt atraients. Molt ben captat l'ambient del Barri.
    Abraçades

    ResponElimina
  9. Maravillosas anécdotas las que se viven en estos barrios. Hay gente buena y menos buena, pero afortunadamente abundan los primeros. Yo también me siento muy a gusto en estas calles y su concurrencia.
    Tus dibujos son muy buenos y más ahora después de que has suavizado algunos trazos.
    Como dice el gran Benito (no me refiero a su tamaño) captas muy bien ese ambiente.

    ResponElimina
  10. ALEIX : Ja fa temps que comentem
    l'excelencia de la teva manera de fer.
    Tot arriba, i ja ha arribat!!

    ResponElimina
  11. Hola Alex, saps captar molt bé les llums i ombres d'aquesta Barcelona vella i antiga, però m'agradaria més sinó utilitzessis llibretetes. SALUTACIONS Xavier

    ResponElimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.