dijous, 9 de febrer del 2012

GROC AZO MIG. O l'or d'Apol·lo a la Ciutadella


Aquarel·la damunt plec de paper Cézanne 300gm2 matt 100% cotó i fils de seda
15x15 cm

Mort del Tàpies: VISCA EL TÀPIES!!!

15 comentaris:

  1. jornada complerta, l'or i la mort, tot en un dia!!! de pressa de pressa!!! que ve el papussssssss

    ResponElimina
  2. Teresa. Has fet unes obres magnifiques, "Puro arte", igual que el grup escultoric daurat amb or de debo. Pero li hauras de canviar el nom, si vols, sino, tan li fa. Es la quadriga de l' Aurora. (si, si, si, soc aixi de repelent). Tonets.

    ResponElimina
  3. sí, però segons la Guia del Patrimoni Històric i Artístic dels municipis catalans: ... la Quadriga d'Apol·lo que corona el conjunt va ser realitzada per Rossend Nobas...
    ????

    ResponElimina
  4. ep! "puro arte" aquesta miqueta... es fa el que es pot i santes pasqües
    gràcies per ser-hi!

    ResponElimina
  5. Visca la Teresa!!
    En este trabajo, has estado muy inspirada.
    Tonets!!

    ResponElimina
  6. Vaja controversia.... Jo també he trobat de l'Aurora. De totes maneres l'obra final de la Teresa és bona

    ResponElimina
  7. gracias Raimundo, por cierto, tu propuesta "planeando¨ es de exquisita dicción y excelente proyección, a veces esto de la inspiración se altera solo y va de viaje por otros mundos
    tonets a dojo!


    La Cascada - Barcelona - Parc de la Ciutadella - Pobles de Catalunya

    www.poblesdecatalunya.cat/element.php?e=1700 -

    Font monumental construïda entre1875 i 1888 segons projecte de Josep Fontseré, probablement amb la participació d'Antoni Gaudí, encara en etapa de formació. Les escultures, de temàtica mitològica, van ser encarregades als principals artistes del moment: els germans Vallmitjana van fer el grup escultòric del Naixement de Venus, els grifons són obra de Rafael Atché, la Quadriga d'Apol·lo que corona el conjunt va ser realitzada per Rossend Nobas, a més de diverses escultures d'altres autors.

    a vere si es posen d'acord! tenia la info de
    Parque de la Ciudadela - Wikipedia, la enciclopedia libre

    es.wikipedia.org/wiki/Parque_de_la_Ciudadela

    i de
    La cuadriga de la cascada de la Ciutadella choca a quienes ...

    www.lavanguardia.com/.../la-cuadriga-de-la-cascada-de-la-ciutadella-...

    això d'Apolo em va intrigar, a qui ve allò d'utilitzar-ho, i ben mirat, s'hauria d'investigas la mitologia quins eren els trets d'apolo i quins els de l'aurora, en fi investiguem que fa fort i renyar a qui correspongui
    +tonets!!

    ResponElimina
  8. Ah..! Així no era la cuadriga de la película BEN-HUR?, (es broma, no vull quedar malament si no s'ha notat),sigui com sigui, l'has brodat, i no solsament per el fil d'or, sinó per la teva gran creativitat. Et felicito Teresa. Tonets!!

    ResponElimina
  9. jajaja!! aquesta sí que és bona, visca la gresca!! tonets a dojo Muntañá mig parent!! gràcies per ser-hi!!! hauríem de projectar dimecres de carnestoltes, BEN-HUR???????

    ResponElimina
  10. Tonet, me gusta enormemente esa creación que has hecho este miércoles. No lo llegué a ver al natural, pero los colores son vibrantes! Es impresionante! Debías estar inspirada ese día! Eh que sí?
    Estás segura que era Apolo? Estoy viendo las greñas de los caballos al viento!!! Precios!!!
    Mushus!

    ResponElimina
    Respostes
    1. The Cascada
      At the northern corner of the park is the Cascada, a triumphal arch with waterfall and fountain built for the 1888 Universal exhibition. The baroque construction designed by Josep Fontsère, responsible for the conversion of the citadel site into a park, took six years to complete. The design was loosely based on the Trevi Fountain in Rome. The architect was assisted by Antoni Gaudí, at the time still a student.

      Font monumental construïda entre1875 i 1888 segons projecte de Josep Fontseré, amb la participació d'Antoni Gaudí, encara en etapa de formació. Les escultures, de temàtica mitològica, van ser encarregades als principals artistes del moment: els germans Vallmitjana van fer el grup escultòric del Naixement de Venus, els grifons són obra de Rafael Atché, la Quadriga d'Apol·lo que corona el conjunt va ser realitzada per Rossend Nobas, a més de diverses escultures d'altres autors.

      Fontserè contó con la colaboración del joven Antoni Gaudí, que intervino en el proyecto de la Cascada Monumental, uno de los puntos neurálgicos del parque. Gaudí realizó el proyecto hidráulico y diseñó una gruta artificial debajo de la Cascada. El monumento destaca por su profusión escultórica, en la que intervinieron varios de los mejores escultores del momento: destaca el grupo escultórico de hierro forjado La Cuádriga de la Aurora, de Rossend Nobas, así como El nacimiento de Venus, de Venanci Vallmitjana; el frontón es obra de Francesc Pagès i Serratosa. Otras esculturas son: Anfítrite, de Josep Gamot; Neptuno y Leda, de Manel Fuxà; y Dánae, de Joan Flotats. Asimismo, Rafael Atché realizó los cuatro grifos que expulsan agua por la boca, en la parte inferior del monumento.

      Elimina
  11. Aquí si que hay una gran artista, enhorabuena por esta belleza, un abrazo.

    ResponElimina
  12. jHm nada seguro, nada... hay más opiniones sobre la aurora que sobre apolo personalmente me atrae apolo, inspirada o no iba a por él, me cargué otras tres acuarelas, esto era un trocito de la primera, reverso anverso quadricular, ufff tan rapidita yo para no defraudar a los srs rápidos, en fin me alegro que te sientas bien con ella, me sorprende sin duda alguna, què hi farem! salut i amunt! (ah! la grenya no és del caballo es el látigo, fuet!!! fuetejant al vent uiiiiiiii quin mal!

    diego, mira que te me cargas eh! gracias por el piropazo, quien pudiera a la altura de Tàpies estar!!!!!
    guapu amunt! tonets x tots

    ResponElimina
  13. Renoi Teresa estas en un altre cel això es un abstracta maravillós, un bon homanage a Tapiés.

    ResponElimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.