dimarts, 8 de març del 2016

UN TAST D'INFORMACIÓ SOBRE EL PALAU NACIONAL
 Com a complement de la visita per l'interior, cal significar que aquest edifici, construït per l'Exposició Universal de Barcelona de 1929, tenia caràcter temporal (estava previst enderrocar-lo un cop acabat l'esdeveniment) no disposava de fonaments!! La vesant de Montjuïc on es va ubicar la Fira i el Palau era un abocador de runa on s'hi deixava el material procedent del barraquisme dels anys 60.
 Aquesta fou la sorpresa de Gae Aulenti (arquitecta encarregada de la remodelació del Palau pels JJOO del 92).
 Malgrat aquest inconvenient, el COOB decidí tirar endavant el projecte. L'increment del pressupost derivat permetia fer una planta tècnica per on circularien conductes, instal·lacions i tota mena de serveis que, d'haver-los fet per l'interior del recinte, haurien alterat substancialment elements importants de l'espai.
  També afegeixo que en la Sala IV/31(D) s'exposen escultures inspirades en: LA MONTSERRAT, escultura de la pagesa expressant els horrors de la guerra que figurava en el Pavelló de la República de París de 1937. Són de Juli Gonzàlez Pellicer (cap cridant, mans...) Vaig pintar el pati de la reproducció de l'històric edifici, ubicat en la Teixonera, on també s'hi va exposar el Guernica de Picasso.


2 comentaris:

  1. àngels: Fantàstica la teva explicació. Moltes gràcies¡¡¡¡¡¡¡¡

    ResponElimina
  2. Antoni, magnífic resum informatiu, que per a mí a estat formatiu, doncs
    desconexía totalment, tot el que ens comentes. Moltes grácies.

    ResponElimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.