divendres, 4 d’abril del 2014

LES MEVES PRIMERES ESTACIONS DE FRANÇA

HOLA A TOTS
Segur que hi torno. 
Notava part de l'historia dels últims anys en l'aire de l'estació i del vestíbul
Aquesta aquarel'la 
és del migdia


I aquesta és la mateixa,
retocada el divendres a casaJa em direu si és millor o pitjor retocar una aquarel·la hores després de marxar del lloc.I també vaig fer aquest apunt abans de maxar de l'estació, 
(sense retocar a casa)


13 comentaris:

 1. A les obres fetes in situ, sempre sembla que hi falti quelcom.
  Un cop tocades, a casa, sempre sembla que li sobri quelcom.
  Tots els processos son vàlids, al meu parè, doncs no hi ha
  cap obra pictòrica en la que no hi falti una sesió.
  L'autor, i sols l'autor, és qui decideix.
  Per a mí, totes tres son molt bones.

  ResponElimina
 2. En Fernando té raó, però prefereixo la immediatesa i si falta una pinzellada deixar-la per el que el mira, que acompleti ell la obra.
  La tercera, és molt miillor l'original. La foto no li fa justicia.

  ResponElimina
 3. Molt bona feina Ramón !!
  T'ha faltat fer una tercera amb les virtuts de les dues primeres i sense els seus defectes.
  Els que en saben molt, com en Fernando i la Teresa saben molt be el que diuen, i estic d´acord amb ells, peró sempre es pot millorar, sobretot si hi han defectes de concepte que fins que no s´acaba la aquarel·la de vegades no es veuen. Si els defectes son anecdotics millor deixarlos. Sense manies.
  En la primera t´has carregat la llum principal d´entrada i ho ha volgut arreglar enfosquint la taulada, però es un apanyo i si be has guanyat llum has perdut la taulada, ha quedat massa fosca i guanya protagonisme al centre de atenció. Per això dic de fer-la nova. De passada que la fas nova mira de fer les figures verticals, que encara que em faig passat crec que es un dels defectes que mes marquen.
  A la de baix la marca molt la vertical fosca del centre, però en general es molt interessant.
  Una abraçada company!

  ResponElimina
 4. Las acuarelas me parecen correctas, la primera ya me vale, pero queda mejor
  la arreglada en casa, la tercera la encuentro interesante como apunte.
  Claro que es correcto arreglar las acuarelas en casa, hasta incluso repetirlas,
  lo que cuenta es el resultado no el proceso.
  En este bloog,no se hace crítica de las obras, hacemos comentarios de apoyo
  a los compañeros y creo sinceramente que bastante hacemos por mantener
  la ilusión y disfrutar pintando, todos lo hacemos muy bien, y que dure.
  Abrazos

  ResponElimina
  Respostes
  1. Y el proceso, Domingo? Porqué no cuenta? Hay quien dice que no es importante donde llegamos, sino el camino que recorremos.... "La vida es aquello que nos va sucediendo mientras nos empeñamos en hacer otros planes." (John Lennon)

   Elimina
 5. Han hablado los maestros, así que callo porque está todo dicho en materia de consejos. A mi me parecen excelentes todas, por la soltura y desparpajo conque están realizadas... El resultado es que el lugar se reconoce perfectamente pese a que no está "fotografiado" y tiene la impronta que te comenté antes... Y lo que valoro sobre todo es como estás mejorando cada día... la gente del anden está estupenda! Felicitaciones y un gran abrazo, Ramón!

  ResponElimina
 6. Ramón, sobre la retocada... no sabría decirte si prefiero la anterior... la que hiciste allí, aún sin retocar. Reconozco que en algunos detalles has dado algo más de claridad y se definen mejor, los personajes, la estructura... pero ya me gustaba la anterior. Tiene razón Quim diciendo que has invertido algunos detalles... Ambas están bien. Son tus ojos los que deciden.
  La segunda, o sea la última, me gustó mucho cuando la vi y me sigue gustando mucho ahora.Y también estoy de acuerdo con Teresa, que la de abajo era más atractiva, viendo el original. Suele pasar... y a la inversa.
  Ya ves que finalmente has visto todo tipo de comentarios... poco contradictorios y de los que todos tienen su razón. Ahora, es la tuya la que manda!

  ResponElimina
 7. És cert. Crec que està millor l'aquarel.la retocada a casa. De totes maneres, et felicito per les tres i perquè ets molt treballador.

  ResponElimina
 8. Enhorabuena! Ramón. Estás controlando muy bien la cantidad de agua y el pigmento.

  ResponElimina
 9. Si em permets el que jo penso és que, com la fotografia, el photoshop li pot anar bé, però és millor quan menys s'hagi de retocar. Amb l'aquarel·la passa quelcom de semblant; tot el que es fa in situ és més directe, més intuïtiu, més "epatant"... És el gran problema de l'obra d'art :s'ha de deixar en el moment precís. De vegades hi ha obres que els sobren pinzellades. A més l'aquarel·a sempre té el perill que s'embruti si la potinegem massa. Perdona el rotllo "patateru".

  ResponElimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.