dimecres, 2 d’octubre del 2013

El Pla de Palau

Quan he començat a dibuixar se m'ha col·locat un autobús al davant i jo espera que espera. Passat un temps he decidit posar-me en un altre lloc; llavors he comprovat que no portava el pot d'aigua... Total que he fet aquesta nota al meu bloc de 22x15 humitejant gairebé a escopinades. No es pot anar contra els elements.
Aquest grup escultòric del Pla de Palau s'anomena La font del Geni Català: es tracta d'un grup al·legòric amb el Geni al capdamunt en forma d'àngel alat amb un estel als dits, quatre senyores assegudes als quatre vents i que simbolitzen les quatre províncies i, a sota, quatre cavalls alats que escupen aigua i que simbolitzen els quatre rius catalans: el Ter, el Llobregat, el Segre i l'Ebre.
L'obra de l'any 1856 es deu a l'arquitecte F. D. Molina, als escultors Faust Baratta i Josep Anicet Santigosa. Durant la guerra civil el monument restà força malmès i Frederic Marés fou l'encarregat de la reconstrucció.

7 comentaris:

  1. Molt bona, com sempre ! Gracies per la informació !

    ResponElimina
  2. Muy buena acuarela, el colorido muy personal, pero me queda sin explicar la sombra de la fuente, ¿Es sombra o es reflejo?
    Abrazos

    ResponElimina
  3. Claro! Quiere ser la sombra de un árbol que tenía detrás pero no queda claro.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Xevi, queda explicado, el cuaderno que me enseñaste vi con verdadera complacencia que te había venido a saludar aquel "rayito de Luna, que te alumbraba por todo la alto, con más calma me gustaría mucho poder volver a verlo, ya tendremos ocasión, me pareció estupendo
      Aumenta los abrazos

      Elimina
  4. Xevi, estic d'acord en que l'ombra está poc explicada, peró la resta está molt bé, i amb un text molt didàctic, que t'agraïm.! Una abraçada!

    ResponElimina
  5. És una magnífica aquarel·la que lluira, com la que més,
    en el quadern que ens vas mostrar.

    ResponElimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.