dijous, 19 de maig del 2016

LES DRASSANES port d'arribada i de sortida

     Avui  (18-05-2016) tocava les Drassanes. La primera visita de les dues previstes.
Abans de què bandades de turistes arribessin a l'embarcador de Colóm, he encetat els pinzells. Calia anar ràpid per no fer gaire tard a l'hora de la cita.
    El tema escollit ha estat: el World-Trade-Center, la torre de Jaume I (107 m. d'alçada) del Telefèric del Port de Barcelona i l'edifici Vela i un norai en espera d'amarrada d'una segona golondrina.
    A les deu tocades he fet cap al Museu Marítim on s'estava organitzant l'accés en grup.

    Aprofito l'avinentesa per posar de relleu l'esforç d'en Joan Audi per que tot vagi bé. Encara que, per aconseguir-ho, no pugui gaudir de la seva afició per l'aquarel·la. Gràcies!

    Mentre accedíem a l'edifici descobrí l'efecte mirall del gran vitrall que tanca una arcada del conjunt i, d'immediat, decidí enfrontar-me al repte que suposava. Cal tenir en compte que els vidres quan, al darrera, tenen un fons obscur, es converteixen en espills i més si estan a contrallum.
    El joc de paraments reflectits que rebien la llum directa i els de fora del edifici a l'ombra donaven un joc d'ombres engrescador de recollir sobre el paper. El racó, el moment i el dia feien que el cel, en reflectir-se, agafés un blau més fort. Tampoc hi havien reflexes com es habitual (potser la proximitat d'una paret a l'ombra n'evitava l'efecte).
     El resultat és a la vista. Personalment n'estic satisfet.

   El lloc, en ser de pas per accedir al Museu, ha propiciat tota mena d'opinions...

   Faltant encara quasi una hora per la reunió de cloenda, he entrat a l'edifici i per tancar la jornada pintant un petit veler exposat a l'interior.

 Com sembla haver-hi el costum d'aportar imatges de treballs relacionats amb el motiu del dia, acompanyo unes marines meves d'arxiu.

 













Hi ha d'una botavara, feta amb grafit, sanguina
i llapis de color blau I una altra feta amb tècnica d'aquarel·la.
. 
Dimecres vinent veurem quins nous reptes es presenten...

  



11 comentaris:

  1. Mañana muy bien aprovechada con una buena muestra de temas.
    Abrazos

    ResponElimina
  2. Las barcas muy bien dibujadas, siendo como son unos objetos tan difíciles de resolver. El colorido sobrio, muy adecuado. Buena imagen.

    ResponElimina
  3. No sé com t'ho fas per fer tanta feina en un matí.
    Pel que dius, a més, comences més aviat de les 10h. en què ens trobem tota la Colla.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tens raó. Des de fa poc he començat a trobar-me (abans de les 10) amb companys de la Colla per parlar de dibuix i perspectiva, i, quan no coincidim, aprofito per fer el que m'agrada i al que hi dedico tota la jornada dels dimecres. És com els que marxen abans de la una (però a l'inrevés) o aprofiten al màxim la resta del mati abans de dinar. Tan simple com això, o a mi m'ho sembla. De tota manera, gràcies pel teu interès.

      Elimina
  4. Em sembla que dimecres no era dia 8.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies per l'advertiment. Sembla que, quan passa ATILA, s'emporta tots els "HUNOS" i no ha pogut resistir el meu.

      Elimina
  5. valla producion, a este paso necesitaras un blog para ti solo, es bueno trabajar pero tu eres un hacha, valla cantidad, pues animo maestro adelante el proximo mas

    ResponElimina
  6. valla producion, a este paso necesitaras un blog para ti solo, es bueno trabajar pero tu eres un hacha, valla cantidad, pues animo maestro adelante el proximo mas

    ResponElimina
  7. Joan Mª: Ets un treballador inesgotable i els resultats són reflexe de la teva categoria.

    ResponElimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.