dimecres, 25 de maig de 2016

A LA SEGONA VA LA VENÇUDA (25/5/16) la dita diu la tercera però no caldrà.
                     Una crònica amb crono i metro...
  Després de l'experiència del proppassat dimecres, anava disposat a quedar-me al'interior del Museu. Avui l'amic Boro no ha vingut i, amb tot el dia per pintar, he aprofitat l'espera per xerrar amb els que arribaven.
    
  Ignorava la prohibició de pujar al podi on hi ha la l'òptica d'un far, la "República" i altres barques, i, tot i ser un contrallum, he pintat la "LOLA".

       Quan he començat a acolorir-lo m'he trobat amb la sorpresa que la tinta permanent no ho era tant. No he aconseguit eliminar l'areolat dels pals i ho he deixat. Semblen els focs de Sant Telm que apareixen quan l'atmosfera està molt electrificada.
      
      
Després, malgrat la manca de llum en la zona de voltes de l'interior, he pintat el llagut Jean-et-Marie, construït pel mestre d'aixa Bonafós, a Banyuls, el 1912.


Assolit aquest objectiu he anat més endins i, amb poca claror, he pintat la barca de rems. Fent èmfasi en les arcuacions i les ombres per ressaltar el vaixell florit que, amb el seu ull d'estribord, em mirava fixament.
     El temps ha passat d'una revolada i, de sobte, eren les 13:00, l'hora de trobada. Sembla que qui havia cercat tema pels encontorns ja no ha tornat i erem pocs. Mentre arribaven uns amics per dinar al restaurant del MMB, he aprofitat l'estona per fer, a llapis, la "cabina" del pati del MMB.
Com les taules buides del MMB eren reservades, hem anat al Tapa-Tapa del Maremagnum. L'hem encertat. El lloc era ideal i no he pogut resistir la temptació i, a l'hora del cafè (les 15:00), he fet un sketch que l'encarregat ha volgut fotografiar,
    Recalco i especifico, a fi d'evitar susceptibilitats, que els treballs penjats a continuació són del dia 25, però per la tarda. Dic això per que, un cop acomiadats els amics, he tornat al MMB. La tranquil·litat convidava a esplaiar-se pictòricament i he dibuixat el banc del vestíbul. Un preciós i molt encertat disseny pel lloc on és. 

  N'he quedat tan satisfet que he decidit acabar la jornada al pati i, assegut en un banc, he rematat el dia amb un dibuix aquarel·lat. Eren les 17:00.

          Perdó. No podia desaprofitar el capvespre per penjar un experiment del..... 
               diumenge 21, la nit dels Museus oberts.
          Vàrem anar al port, on vaig dibuixar el monument a Colom, amb llapis Conté blanc sobre paper negre (el protector dels blocs ARCHES).
I, ara sí, "colorin colorado" aquesta pencada "se ha acabado"...

6 comentaris:

 1. Ostres Morell, quina pencada! jo que conto les pinzellades per no cansar-me! de gran vull ser com tu. La nocturna m'encanta.

  ResponElimina
 2. Un perfecto trabajo y bien realizado.
  Abrazos

  ResponElimina
 3. Caram Morell, això és la marató de l'aquarel'la!! Excel'lent la representació de les barques

  ResponElimina
 4. Muy buenos y muy prolíficos tus trabajos.

  ResponElimina
 5. Joan Mª: Que inagotable i treballador ets. A la vegada magnífica feina

  ResponElimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.