dimecres, 28 de maig del 2014


17 comentaris:

 1. Muy bien la acuarela, pero no identifico el lugar, mas bien parece
  un paisaje marroquí, por la palmera.
  Un abrazo

  ResponElimina
 2. Muy buena composición y un muy buen estudio de luces. Además aprecio algo muy positivo (para mí modo de ver) y es el trabajo por manchas, reduciendo las formas a estudios tonales, simplificando y sin entrar en excesivos detalles. Genial el sombreado en primer plano.
  A mi modo de ver un gran trabajo, Joan.

  ResponElimina
 3. Muy buena composición y un muy buen estudio de luces. Además aprecio algo muy positivo (para mí modo de ver) y es el trabajo por manchas, reduciendo las formas a estudios tonales, simplificando y sin entrar en excesivos detalles. Genial el sombreado en primer plano.
  A mi modo de ver un gran trabajo, Joan.

  ResponElimina
 4. Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

  ResponElimina
 5. Amigo Joan, veo lo que has retocado y la acuarela ahora ha cambiado bastante. Mucho mejor que esta mañana, aunque esa palmera...
  Un fuerte abrazo.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Amigo Joan, si le quitas esa palmera y le pones el que hizo Sito ( Quim Marre), la cosa cambiaría del todo. Has de simplificar ese follaje... salvo que te guste...

   Elimina
 6. Tus acuarelas som miel, que no sirve para la boca del asno.
  Molt bona composició, espectacular color, ben definit el fóns,
  I ben integrat amb l'atmosféra, que tu has volgut donar-li.
  Tot perfecte, amb un petit peró, el dibuix del fullam de la palmera,
  si hagués tingut el deliciós ritme que li cal, hauría quedat un conjuntt de cine.
  Ànim , Joan, que aixó pinta molt, i molt , BÉ !!!!!

  ResponElimina
 7. Has retocat l'aquarel.la?, com diu Joshemari? Doncs, el resultat està molt bé. Si la palmera fós més alta i el follatge ocupés el cel, seria un 10.

  ResponElimina
 8. Has hecho una gran acuarela, por orden de profundidad, me gusta mucho el agua, la casa y el fondo.

  ResponElimina
 9. Cata vece mecore mecore, tu! Muy bien Joan! avanti a tutta machina! un abrazo!

  ResponElimina
 10. Ha millorat molt, menys taques i mes concreció. Com be diu en Jose Luis tens un estil molt pictòric, aixo es el mes important.
  Et diria que et falta punyeteria devant dels temes. Pots pensar: ting una magnifica palmera i darrera tinc unes cases molt atractives i es suficient per fer una composició. D´acord, però s´ha de gastar un temps més per decidir com portar la palmera i les cases al altar. ( La nuvia primer, el nuvi després, la sogra contenta, el capellá ben disfressat i la gent pensant amb el tiberi )
  Es un TOT, ( www.TOTtexterior.com)
  O tot funciona o res funciona. No val alló de: " la pelìcula no val res però la musica es molt bona".
  Lo important, es que tens fusta de PINTOR, tu pintes, o sigui ets un diamant en brut, has de polir cosetes.

  ResponElimina
 11. Lo de la palmera que diu en Joshe Mari: una vegada vaig veure a un pintor dels bons pintar una palmera, es va passar mitja hora ben bona per dibuixar-la, després va agafar un pinzell gros i amb 15 segons la va pintar.
  En referencia a la manera de dibuixar: es mes important dibuixar el que es fosc o clar que la cosa en si. Un tronc d´arbre es dibuixa fent el perfil del que está a l´ombra, i on hi toca el sol no es dibuixa. Sobretot si el que està darrera també li toca el sol. O sigui es dibuixen els valors, no les coses. Si hi han dues coses juntes del mateix valor (clares o fosques) no es fa la ratlla que les separa.
  Aixó els mortals que primer dibuixem i després pintem, que hi ha extraterrestres que ni tan sols dibuixen.

  ResponElimina
 12. Quím,esperaba la teva crítica amb molt interés , ja in situ em vas fer comentaris evidents que vaig teñir que modificar a l'aquarel.la. Al igual que el comentari de Joshemari , tens tota la raó; no es trata de dibuixar i pintar, s'ha pensar primer...la palmera és un ñap i ha pesar que m'ho vas explicar no ho he pintat bé. Ara amb tota la explicación que m'has donat miraré de que no en torni ha pasar,peró va molt bé cometra errors i poguer rectificar, és com s'apren més. A la construcció funciona així.. Sempre que no et caigui la casa.
  Aquest dimecres pintant al teu costat vaig apendre moltes coses i la teva aquarel.la és molt bona i valoro la extracción que vas fer del tema,simplificant, pintat el que és importante, color limitats... una lliçó de pintura.
  Felicitats i una abraçada

  ResponElimina
 13. Crec que el millor dáquesta acuarela es el fons. Endevant!!!

  ResponElimina
 14. Joan Mª: Molt ben resolta. Estavem molt aprop i conec el tema.

  ResponElimina
 15. Joan es una acuarela encantadora, el retoque de la palmera ha quedado muy bien, felicidades.

  ResponElimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.