divendres, 24 de desembre del 2010

Comentari del dia de la Marató de TV3 a l'Estació de França.

Després d'uns dies d'indecisions degudes a les discusions sobre les mides i el tema dels treballs a presentar, i un cop aclarides, ens vam personar una part de la Colla, encara amb la incògnita del què faríem i on ho fariem, al vestíbul de l'Estació de França, amb la intenció de col·laborar activament en l'acte organitzat per la Galeria Paspertú, en recolzament de la campanya de la Marató de TV3 per recollir diners per a la investigació de les malalties de medul·la òsea i de cervell. La majoria (crec que tots) vam optar per anar a les andanes o a l'exterior de l'Estació, perquè l'espai del bar ja estava ple a vessar de gent pintant en taules i per terra. El que en aquell moment no sabíem era que si no pintaves dins del recinte del bar, senzillament no existíes, al menys això és el que es desprèn de la visió del video i de les fotografies que es poden veure a les pàgines web www.graciamon.cat o www.televisiodegracia.cat. Les càmeres que van filmar no van sortir del bar, i tots els que pintem a l'aigua vam ser, com l'aigua, transparents. Alguns, tres o quatre, encara van tenir la sort de que li posessin la seva obra en el primer rengle de l'exposició i sortís fotografiada, els demés ni això. En uns cartells disposats estatègicament, es deia "Catàleg de les obres per on-line" No sé quin tipus de catàleg és aquell que només hi ha una part del que s'exposa, ni quin ha estat el criteri de selecció.
Sort que de tot això em quedarà la satisfacció del matí de pintura, la companyia dels amics, el dibuix que vaig fer (perquè no tinc esperances de que el comprin) i el consol de pensar que potser no haurà servit de res, però vaig fer-ho de la millor manera que vaig saber i amb la idea molt clara de contribuïr a una bona causa com ho serà sempre una campanya dedicada a pal·liar les mancances d'un món que a nivell global, malauradament, té unes altres prioritats.

5 comentaris:

  1. Eres una buena persona, Rafael!
    Por esto y otras cualidades que en ti abundan, te aprecio tanto.
    Felices fiestas.

    ResponElimina
  2. joshemari, razón sobrada la que tu tienes y comparto cien por cien, amunt pujals!!

    ResponElimina
  3. Em sap greu que no us hagin tingut en compte després de tot el que veu fer, potser a la fí serà millor que l'any proper porteu el quadre directament a subhasta com em van proposar a mi els de Tot Art de Sant Adria, que ho van fer molt bé i van vendre quasi totes les obres a favor de la Marató.

    En tot cas us diré que el nivell de les vostres obres era molt bó i tota la feina feta tindrà algun resultat en vendes, pero es clar també fa falta que la galería s'en ocupi.

    Una abraçada i com diu la "Jordà" amunt pujals i la Colla!

    ResponElimina
  4. Tens raó, Rafael, al menys ens queda la satisfacció d'aver co·laborat en aquesta bona obra. Hem pagat la novatada en quan a difusió i posibles ventes confiant amb aquesta galería i aixó fará que el nostre ajud es tradueixi amb cap o pocs diners per la Marató. Potser l'any proper podriam fer cas a la Cinta ja que sembla una bona opció. Gracies Cinta, sisplau fes-nos'ho
    recordar en el seu dia.

    ResponElimina
  5. Noi, téns tota la raó. Això de que al vestíbol s'hi passejava la tele de Gràcia no ho sabia, però veient la mitjana de qualitat de les pintures exposades i les traces de l'organització vaig pensar que això de l'on-line ens l'hauriem de pintar (mai mollor dit) nosaltres. La lògica diria que algú de Paspartú, a més de la recepció de cada treball, hauria d'haver fet una foto amb càmera digital per, després, inserir-la a un blog, una web o alguna mena d'exposició virtual. O sigui que res, de res, un matí com els que fem els de la Colla que no és poc i... bon vent i barca nova. Com molt bé dius, almenys vam fer la BONA OBRA per una causa noble.

    ResponElimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.