dimecres, 25 de juny del 2014

EL MISTERI DE L'ÓS DE MONTGARRI, A LA VALL D'ARAN

Temps enrere, una fotografia era la constatació més incontrovertible de la realitat. Des que existeix el PhotoShop, aquest axioma d'autenticitat ja no serveix per res: Tot és manipulable
Les imatges vertaderes i reals deixen de ser-ho quan amb la informàtica fins i tot es pot aconseguir que la Duquesa de Alba sembli una joveneta de 20 anys.

El Colomer no és un pintor distret, incapaç de no veure un perill a tres metres, ni la seva dona prefereix l'oportunitat d'una bona foto testimonial… malgrat haver d'assistir a l'espectacle de com el seu home és devorat per un ós que per allí passava.
(O… això creiem els marits bona fe…)
La FOTO Núm 1 és una plàcida fotografía familiar amb un senyor que fa un dibuix aquarel.lat, a l'ombra d'uns arbres. La FOTO Núm 2 la vaig fer el dia abans en una reserva animal (l'"Aran Parc", a Bossóst). 
La veritable oportunitat va ser que la direcció i la qualitat de la llum en una i altra foto eren magnífiques per a una "operació de cirurgia digital". PhotoShop: Sil.luetar l'ós, procurant retocar el pelatge i adequant la intensitat de contrast. Per capes independents, situar l'ós on convingui sobre la Foto 1; reduir-ne el tamany a conveniència i, en una tercera capa, afegir-hi la tonalitat verdosa fosca de l'herba d'una hipotètica ombra als peus de l'animal.
EL MÓN DEL TREBALL AMB PHOTOSHOP ÉS APASSIONANT… I DIVERTIT!

1 comentari:

  1. M'hauria agradat que hagués sigut de veritat ! .. desmitifican pors .. Ara felicito la teva aquarel.la i el fotomontatge !

    ResponElimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.