dijous, 8 de desembre del 2011

TERRASSA


La vena realista, no m'he pogut escapar d'allò que més recordo, els fils i la tela que hi havia dins i que comprava amb la meva mare, aquesta façana m'inspira un alé místic, mai he sabut perquè.

Aquarel·la damunt paper Arches 300gm2 GG 100% cotó i fils de seda
40x20 cm

Va ésser un goig tenir-vos al meu costat, sé que no vaig ser a l'alçada de la vostra visita, allò de no saber si pujarieu o no, el taller escampat de sedes en perill de fer-hi un malmés, va fer que anés una mica freda de demostració, ho lamento de tot cor, heu de venir una altra vegada que poguem gaudir de TOT!

tonets agraïts
moltes gràcies per la companyia, inmillorable!! sou uns cracs!

Tarrasa1 (en catalán y oficialmente Terrassa, pronunciado oficialmente, [tə'rasə]), la antigua Égara romana y Egosa íbera, es un municipio español situado a unos veinte kilómetros de la ciudad de Barcelona, en la comarca del Vallés Occidental de la que es capital comarcal junto a Sabadell (provincia de Barcelona, Cataluña). Con una población de 212.724 habitantes (INE 2010), es la cuarta ciudad de Cataluña en población y la vigesimoquinta de España.

El Magatzem Farnés és una edifici d'estil modernista de l'arquitecte Lluís Muncunill datat del 1904-1905. Es tracta d'una de les obres de Muncunill de més influència gaudiniana. El 1904, fou utilitzat com a magatzem de la firma Aymerich, Amat i Jover. La construcció té tres plantes. Pel seu valor arquitectònic cal destacar la façana, on s'obren sis arcs parabòlics de línia força simple acabats en una cornisa amb motius florals, i l'avant-sala, amb una esplèndida escala principal. És igualment interessant el treball de fusteria, original del propi Lluís Muncunill. Cal ressenyar també‚ pel seu valor artesanal l'escala de cargol que comunica els pisos inferiors.

El 1976, davant l'imminent enderroc del magatzem, un grup d'entitats locals van impulsar una campanya per reivindicar que es retiressin els permisos i salvar aquest edifici de la seva gairebé segura desaparició. Personalment vaig viure el moment, davant dels grisos i el piquet d’obres d’execució, tota una gesta, visca els que estimem terrassa i gràcies a Manel Tobella.



12 comentaris:

  1. Un primer comentari per repetir-te que em va saber greu no poder estar al teu estudi. Sabia que si venia amb vosaltres, o hauria de fer visita de metge o no seria a temps al compromís familiar de la tarda.

    ResponElimina
  2. Teresa!No sabes cuanto lamento no haber podido asistir a tu estudio. En realidad no debí ir a pintar en el estado gripal en que me encontraba,espero ir otro día!

    ResponElimina
  3. Apreciada Teresa, no lamentes nada porque fué un verdadero placer conocer tu taller. Estoy seguro que a todos nos gustaria tener la cuarta parte de tu espacio para poder pintar.

    Un fuerte abrazo, artísta!!

    ResponElimina
  4. La acuarela de hoy guapísima como todo lo que vi en tu taller. Felicidades por tu arte y ese taller y gracias por tu amabilidad.

    ResponElimina
  5. Teresa guapa,hermosa,no te estoy tirando los tejos en este caso me refiero a tu preciosa acuarela

    ResponElimina
  6. Tonet, siento enormemente no haber podido estar en ese estudio tan tuyo, que por lo que he visto en fotos y los comentarios de amigos, es una parte de ti misma. Bueno, ya tendré ocasión en algún otro momento. Verdad?
    Tu cuadro, no puedo comentártelo salvo que me parece estupendo que sea parte de un recuerdo tan tuyo de toda la vida junto a tus seres queridos. Ya me la enseñarás porque en la foto no lo veo tan claro. Los demás opinan que es bonita tu obra. Me lo creo!
    Ah, he visto que has sacado la palabra Tarrasa, de un diccionario… Comprendo que te duela oírlo así, pero cuando hablo castellano o escribo en él, me sale así. Así como digo Londres en vez London, Francia en vez de France y Zaragoza en vez de Saragossa. Cuando me expreso en catalán que lo hago, pero no lo domino con agilidad, sí digo Terrassa o Lleida o Girona...pero solo cuando hablo catalán. Igualmente, para mí, La Coruña sigue siendo tal como lo digo y no A Coruña. Si no, parece que mezclo idiomas. En cambio cuando nombro Sabadell lo digo como suena y se escribe y no Sabadel (como dicen otros, que para mí no saben leer bien. La “ll” existe)
    Me ha hecho muchísima gracia los comentarios cruzados entre Raimundo y tú. Sois geniales!!
    Un futiments de tonets!! Apa!

    ResponElimina
  7. Bona informació. Bonica aquarel·la encara que sigui REALISTA! Ja saps que vaig pasar-ho molt bé l'altra vegada. Hi tornaré una pròxima, segur, per veure obres teves al seu lloc de creació.

    ResponElimina
  8. Teresa, la teva obra, al ser una miquete més figurativa que les de sempre, recorda molt bé la façana original i m'agrada, perque tot i la síntesis, es reconeix.
    No tinguis cap recança de la visita al teu taller, vas estar a l'alçada i jo diría que hasta a "l'amplada, i a la fondaire". o sigui, que va estar molt bé t'ho miris com t'ho miris, i ho varem passar "de conya" amb la teva companya i les teves atencions. Gracies i una abraçada!

    ResponElimina
  9. colomer, el primer és el primer i vas fer bé, suposo que tornareu i ho farem més brillant, hi ha temps per tot, moltes gràcies

    eduardo, querido amigo pibe como alguien te llama, lo más importante es cuidaros, mi agradecimiento en querer estar en terrassa, en mi taller siempre serás bien recibido, hi tornarem!

    raimundo, gràcies per tot, de debó se molt bé que no vaig ser a l'alçada, però, pel 19-20 de maig terrassa fa tallers oberts, hi sóc seleccionada i podríeu aprofitar el dc 23 per veure tota l'obra, materials, dossiers, projectes i aborts creatius de la meva trajectòria, així com catàlegs d'expos que vaig oblidar dir-vos eren al petit taller, allò que en dic biblioteca però en un estat de desordre total, en fi, gràcies per acceptar la invitació, hem de tornar i anar a la seu d'ègara, la perla de terrassa
    tonets guapu, dinar molt acollidor, moltes gràcies

    ResponElimina
  10. antonio, gràcies a vos, va quedar molt de material x veure, haureu de tornar i gaudir de debó, moltes gràcies per la vostra companyia i suport

    diego S, no importa que me tires los tejos! més faltaria, si l'aquarel.la és guapa, l'artista no en pot ser menys o no?
    tonet agraït i fins aviat

    ahhh! JhM! así que touché com dieu vos, jejeje d'ara endavant us parlaré en català i andandu que fa torero! així em diràs Terrassa!! l'obra ni pinta ni deixa de pintar, un motiu molt espiritual per a mí, dixit és, la veuràs quan tornem al taller, anota pel raimundo el 23 de maig, tu tens més poder que no pas jo
    amunt, futimer de tonets apa!!

    m antònia gràcies guapa, hi tornarem i bona acuarel.la farem
    tonets

    lluís, mig parent figuratiu, no em diràs que no tenim encerts amagats! m'alegra que et vagis sentir bé al meu taller, miqueta que sóc i no vaig saber ser a l'alçada, hi tornarem i xerinola farem!! pel que fa a la meva obra, l'esperit i amunt! tonets guapu, moltes gràcies a tots

    ResponElimina
  11. Teresa me gusta tu acuarela y todo lo que haces, donde crees tu que voy yo a beber color, me gusto tu estudio mucho, hay un desorden de verdadera artista, en cada centímetro había una obra de arte, un beso muy fuerte

    ResponElimina
  12. gracias guapo! va bien sentirse arropada, jeje con el desorden ufff si lo vieras cuando estoy en celo artístico... ufffff
    tonet guapo!! i gràcies per ser-hi!

    ResponElimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.