dijous, 8 de desembre del 2016

Mercat del Clot

Mercat del Clot és un mercat centenari de la ciutat de Barcelona, situat a la barriada del Clot del districte de Sant Martí des de 1889. Està situat a la plaça Mercat número 26. L'edifici va ser projectat per l'arquitecte modernista Pere Falqués i Urpí.[1]
L'edifici d'estil premodernista és de planta rectangular i coberta a dues vessants, i interiorment està dividida en tres naus. L'estructura és metàl·lica. Interiorment està formada per tres naus a base d'encavallades i tancament d'obra vista amb elements decoratius de pedra. A les dues façanes principals hi trobem també elements decoratius de ceràmica. A la darrera reforma (1995) els paraments de lamel·les de fusta que permetien la ventilació han estat substituïts per panys vidriats.[1]
Els orígens del mercat es remunten al segle XIX, quan s'inicià un mercat a l'aire lliure quan encara El Clot formava part de l'antic municipi de Sant Martí de Provençals.


 




Vist des de dintre !!!

7 comentaris:

  1. Perfecto dibujo gastronómico, solo falta la receta para cocinarlo, tus dibujos son muy gratos de ver, me recuerdan a Opisso, gran dibujante.
    Un buen abrazo

    ResponElimina
  2. Yo me eduqué en mis primeros años de primaria con libros ilustrados por Opisso. Todavía los recuerdo con cariño. ¡grandísimo dibujante!

    ResponElimina
  3. Sr. Font, muy buen género por cierto.
    ¿A cómo tienes las cigalas que se las ve tan frescas?

    ResponElimina
  4. Fernando, un altre més a la sèrie de mercats, fantàstic pel que fa al color i la composició. Cada vegada toques millor el peix i el marisc.
    Darrerament, a part de veure bones pintures, fem molta cultureta!!

    ResponElimina
  5. Joan Mª: Com sempre destacat de la colla per el teu bon humor, bona feina

    ResponElimina
  6. Estos "bacalaos", los escamarlanes y las galeras, me tienen el corazón robado. Veo que no has "colgado" ni la imagen de la parada de "aviram", ni la del efecto de tamizado de la luz a través de las hojas de los árboles.

    ResponElimina
  7. Me encanta!!! ya pasare para fin de año para hacerte gasto, se ve muy fresco.

    ResponElimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.